Špagety carbonara

  • Špagety
  • 5-6 vajec
  • anglická slanina (správně má být pancetta, ale lze nahradit levnější slaninou) – alespoň 100 g
  • parmazán (můžete koupit již nastrouhaný)
  • česnek (asi tak 5 stroužků)
  • sůl, pepř
  • olej

Postup:

Jako první krok dáme vařit špagety do osolené vody. Pro dvě osoby dávám vařit tak půlku balení. Zatímco se vám špagety vaří, oddělte si žloutky od bílků (pokud se vám nechce plýtvat bílky, můžete dát i cca 4 celé vejce, ale chutná to trochu jinak).

Žloutky dejte do misky, rozšlehejte, osolte, opepřete a přidejte tak jednu a půl lžíce nastrouhaného parmazánu. Pokud dáte parmazánu moc a vznikne vám tak hustá hmota, rozřeďte ji vodou z těstovin.

Česnek oloupeme a nakrájíme na kolečka. Slaninu nakrájíme na kostičky a oboje osmažíme v hluboké pánvi – nejlepší je wok pánev. (Pozor, smažte na mírném plameni, jinak se vám všechno rychle připálí, také si dejte pozor na slaninu, hodně prská, tak ať vás nespálí).

Když jsou špagety uvařené (většinou máte na balení napsáno, jak dlouho se mají vařit, ale nedoporučuji se tím slepě řídit, někdo má radši těstoviny tvrdší, někdo měkkčí), slijeme je a přidáme do pánve s česnekem a slaninou, která je již odstavená z plamene!! Přelijeme rozšlehanými vejci s parmazánem a pořádně promícháme.

Před podáváním posypeme trochou strouhaného parmazánu. Dobrou chuť!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *